“ Ik ben bakkerszoon maar koos in mijn jonge jaren voor de muziek en volgde met succes mijn opleiding aan het conservatorium in Maastricht. Vervolgens ben ik ruim 40 jaar werkzaam geweest in het onderwijs als leraar muziek. Daarnaast ben ik ook altijd actief geweest als dirigent van verschillende koren en big bands. Toen ik met pensioen ging ontwikkelde mijn hobby als thuisbakker zich steeds meer, het zit toch in de genen. Nu heb ik eindelijk tijd om deze passie handen en voeten te geven. Op zoek naar een vakopleiding kwam ik al gauw bij Gilde Opleidingen uit. Na mijn inschrijving werd ik uitgenodigd voor een gesprek met een loopbaanadviseur. Tijdens dit gesprek besefte ik me dat een voltijdse opleiding voor mij niet het passende traject zou zijn. Joop dacht constructief met me mee en gaf suggesties en tips die uiterst waardevol zijn gebleken. Op zijn advies ben ik verder gaan kijken, ook over de landsgrenzen heen. Zo kwam ik uit bij volwassenenonderwijs in Hasselt, België. Sinds afgelopen oktober volg ik hier nu de versnelde opleiding voor brood- en banketbakker en voel helemaal echt helemaal op mijn plek.” Pensionado Wim