“ Na 28 jaar werkzaam te zijn geweest als activiteitenbegeleidster in de ouderenzorg wilde ik wat anders. Een nieuwe uitdaging waar ik nog jaren met plezier vooruit kan. Ik heb veel interesses en ben erg breed georiënteerd. Ik zocht eigenlijk iets wat niet meer in de zorg was. Ik wist dus vooral wat ik allemaal niet meer wilde maar wat wilde ik dan wel? En hoe kom je daarachter? Vacatures lezen, gesprekken aangaan, veel zoek-  en denkwerk achter de computer. Het voelde als het zoeken naar een spel in een hooiberg.

Via de website van het UWV kwam ik het ‘kopje’ leren/werken tegen. Ik heb toen direct een mailtje gestuurd naar het Servicepunt Leren/Werken Midden-Limburg. Zij hebben mijn vraag direct door gezet aan het Gilde Loopbaancentrum. Binnen een week stond mijn afspraak met Joop Brusselers (loopbaanadviseur en projectleider) al gepland.

Nadat ik mijn verhaal had gedaan werd mij al snel duidelijk dat ik even pas op de plaats moest maken, even rustig aan. De open gesprekken met Joop waren zinvol en gaven me veel nieuwe energie. Energie om te kijken wat ik nu echt wilde. Ik voelde me echt gehoord en begrepen. Als ‘huiswerk’ kreeg ik passende opdrachten mee, zoals het inzichtelijk maken van mijn drijfveren en mijn ‘energiegevers’. Hoewel je het natuurlijk uiteindelijk altijd zelf moet doen, geeft het Gilde Loopbaancentrum nou nét die persoonlijke hulp en tips die je nodig hebt om verder te komen.

Ik heb er nu voor gekozen om weer terug de schoolbanken in te gaan. De opleiding die ik wil gaan volgen is sport- en beweegbegeleider senioren. Een creatieve combinatie van werken met mensen (ik ben een mensenmens) en één van mijn interesses; bewegen/sporten.”